خواص ومزایای تربچه | ... | |||||||||||||||||||||||||||||||||
تربچه از خانواده شب بو و ریشه های خوراکی سبزی است و امروزه در غذاهای بسیاری از کشورهای سراسر جهان یافت می شود. تربچه دوره کشت، رنگ و اندازه متفاوت دارد اختلاف آنها بر اساس رنگ، اندازه و شکل های که در دسترس هستند تعیین می شود. با وجود این، عطر و طعم موجود در تربچه خیلی غنی و متمایز از دیگر سبزیجات مشابه است. مواد غذایی در تربچهبسیاری از انواع تربچه در دسترس است جدول غذایی زیر برای محتوای غذایی در حدود 100 گرم تربچه است مقادیر کم چربی اشباع شده و کلسترول دارد با توجه به محتوای آب بالا در تربچه ( حدود 90٪ ) و علاوه بر آن حاوی طیف گسترده ای از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است تربچه همچنین دو خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی دارد برخی از مهم ترین مواد مغذی و مواد معدنی موجود در تربچه مانند ( پتاسیم، ویتامین C، فولات، فیبر، منگنز، مس، منیزیم، کلسیم، ویتامین B6، ریبوفلاوین و سدیم است. محتوای غذایی در 100 گرم تربچه
فواید تربچهزردیتربچه در درمان زردی موثر است چرا که یک سم زدای قدرتمند برای هر دو معده و کبد است برای حذف مواد زائد و سموم خوب است. سبب افزایش عرضه خون اکسیژن دار و کاهش تخریب سلول های قرمز خون ( ازعلل زردی ) می شود هموروئیدیکی از علل اصلی هموروئید یبوست است و تربچه می تواند به مبارزه با این مشکل کمک کند تربچه همچنین می توانید به احتباس آب و هضم غذا کمک کند. و سم زدای خوبی است تربچه نیز می تواند به کاهش نشانه های هموروئید کمک کند. اختلالات ادراریاز آنجا که تربچه ادرار آور است تولید ادرار را افزایش می دهد. همچنین یک راه عالی برای کمک به درمان احساس سوزش در زمان ادرار کردن و همچنین التهاب می باشد. علاوه بر این، به تمیز کردن کلیه ها کمک و همچنین عفونت را مهارمی کند. از دست دادن وزنتربچه بهترین راه برای ارضای گرسنگی و حفظ کالری کم است. علاوه بر این به دلیل داشتن مقادیر بالایی از علوفه، آب و مقدار کم کربوهیدرات قابل هضم، لذا تربچه یک گزینه عالی در رژیم غذایی می باشد. تربچه دارای مقدار خوبی از فیبر است اما شاخص گلیسمی پایین دارد و با افزایش نظم حرکات روده، به سوخت و ساز بدن و کاهش وزن کمک می کند. سرطانبا توجه به سطح بالای از ویتامین C، آنتوسیانین ها و فولیک اسید و توانایی سم زدایی تربچه در درمان سرطان های ( دهان، معده، روده، کلیه و روده بزرگ ) موثر است همچنین حاوی مقدار زیادی از آنتی اکسیدان ها و ایزوتیوسیانات است که مسیرهای ژنتیکی سلول های سرطانی را تغییر می دهد. مشکلات پوستپوست از مواد مغذی موجود در تربچه، از جمله برخی از ویتامین های B، روی، فسفر و ویتامین C بهره مند می شود. علاوه بر تامین مقدار آب، کمک می کند تا پوست هیدراته باقی بماند و خواص ضد عفونی کننده دارد و می تواند مشکلاتی از قبیل ترک، جوش و پوست خشک را برطرف کند. گزش حشراتتربچه خواص ضد خارش دار دارد و می تواند در درمان نیش زنبور عسل و گزش حشرات موثر باشد. تبتربچه در کاهش درجه حرارت بدن و همچنین کاهش التهاب ناشی از تب موثر است. بیماری های کلیهتربچه به عنوان یک ضد عفونی کننده، پاک کننده و از همه مهمتر ادرار آور، برای درمان اختلالات بزرگ کلیوی موثراست. همچنین کلیه ها را از عفونت محافظت می کند. بیماری های تنفسیاز آنجا که تربچه خاصیت ضد احتقانی دارد می توانند احتقان در دستگاه تنفسی و همچنین تحریک ناشی از آلرژی ها، عفونت و یا سرماخوردگی را کاهش دهد. کبد و مجرای صفراویتربچه به تنظیم جریان و تولید بیلی روبین و املاح صفراوی، اسیدها و آنزیم ها کمک می کند. همچنین حاوی آنزیم هایی مانند ( استراز، آمیلاز، دیاستاز و میروسیناز ) است که به حذف هر گونه بیلی روبین اضافی از جریان خون کمک می کند. همچنین خوردن آن به طور منظم می تواند شما را از زخم و عفونت محافظت می کند. خواص دیگرتربچه همچنین می تواند به عنوان یک ( تنظیم کننده سوخت و ساز بدن، ملین، خوشبو کننده تنفس و اشتها آور ) کمک کند. مصرف عادی نیز می تواند گردش خون و همچنین در درمان سوء هاضمه ، سنگ صفرا، مشکلات معده، سیاه سرفه، گلو درد، چاقی، تهوع و سردرد موثر است. توجهزیاده روی در خوردن تربچه موجب دل پیچه شده و برای دندان و گلو مضر است.
[شنبه 1394-01-15] [ 09:14:00 ب.ظ ]
لینک ثابت
|