تربچه از خانواده شب بو و ریشه های خوراکی سبزی است و امروزه در غذاهای بسیاری از کشورهای سراسر جهان یافت می شود.

تربچه دوره کشت، رنگ و اندازه متفاوت دارد اختلاف آنها بر اساس رنگ، اندازه و شکل های که در دسترس هستند تعیین می شود. با وجود این، عطر و طعم موجود در تربچه خیلی غنی و متمایز از دیگر سبزیجات مشابه است.

مواد غذایی در تربچه

بسیاری از انواع تربچه در دسترس است جدول غذایی زیر برای محتوای غذایی در حدود 100 گرم تربچه است مقادیر کم چربی اشباع شده و کلسترول دارد با توجه به محتوای آب بالا در تربچه ( حدود 90٪ ) و علاوه بر آن حاوی طیف گسترده ای از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است تربچه همچنین دو خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی دارد برخی از مهم ترین مواد مغذی و مواد معدنی موجود در تربچه مانند ( پتاسیم، ویتامین C، فولات، فیبر، منگنز، مس، منیزیم، کلسیم، ویتامین B6، ریبوفلاوین و سدیم است.

محتوای غذایی در 100 گرم تربچه

کالری

16

مقدار آب

 95.3 گرم

پروتئین

0.7  گرم

کربوهیدرات

3.5  گرم

مجموع چربی

0.1  گرم

قند

1.9  گرم

کلسیم

25  میلی گرم

اهن

0.3  میلی گرم

منیزیم

10  میلی گرم

پتاسیم

 233 میلی گرم

ویتامین A

7.0  واحد

ویتامین C

14.8  میلی گرم

ویتامین K

 1.3 میکروگرم

روی

 0.3 میلی گرم

امگا 3 اسیدهای چرب

31  میلی گرم

امگا6  اسیدهای چرب

 17 میلی گرم

فواید تربچه

زردی

تربچه در درمان زردی موثر است چرا که یک سم زدای قدرتمند برای هر دو معده و کبد است برای حذف مواد زائد و سموم خوب است. سبب افزایش عرضه خون اکسیژن دار و کاهش تخریب سلول های قرمز خون ( ازعلل زردی ) می شود

هموروئید

یکی از علل اصلی هموروئید یبوست است و تربچه می تواند به مبارزه با این مشکل کمک کند تربچه همچنین می توانید به احتباس آب و هضم غذا کمک کند. و سم زدای خوبی است تربچه نیز می تواند به کاهش نشانه های هموروئید کمک کند.

اختلالات ادراری

از آنجا که تربچه ادرار آور است تولید ادرار را افزایش می دهد. همچنین یک راه عالی برای کمک به درمان احساس سوزش در زمان ادرار کردن و همچنین التهاب می باشد. علاوه بر این، به تمیز کردن کلیه ها کمک و همچنین عفونت را مهارمی کند.

از دست دادن وزن

تربچه بهترین راه برای ارضای گرسنگی و حفظ کالری کم است. علاوه بر این به دلیل داشتن مقادیر بالایی از علوفه، آب و مقدار کم کربوهیدرات قابل هضم، لذا تربچه یک گزینه عالی در رژیم غذایی می باشد. تربچه دارای مقدار خوبی از فیبر است اما شاخص گلیسمی پایین دارد و با افزایش نظم حرکات روده، به سوخت و ساز بدن و کاهش وزن کمک می کند.

سرطان

با توجه به سطح بالای از ویتامین C، آنتوسیانین ها و فولیک  اسید و توانایی سم زدایی تربچه در درمان سرطان های ( دهان، معده، روده، کلیه و روده بزرگ ) موثر است همچنین حاوی مقدار زیادی از آنتی اکسیدان ها و ایزوتیوسیانات است که مسیرهای ژنتیکی سلول های سرطانی را تغییر می دهد.

مشکلات پوست

پوست از مواد مغذی موجود در تربچه، از جمله برخی از ویتامین های B، روی، فسفر و ویتامین C بهره مند می شود. علاوه بر تامین مقدار آب، کمک می کند تا پوست هیدراته باقی بماند و خواص ضد عفونی کننده دارد و می تواند مشکلاتی از قبیل ترک، جوش و پوست خشک را برطرف کند.

گزش حشرات

تربچه خواص ضد خارش دار دارد و می تواند در درمان نیش زنبور عسل و گزش حشرات موثر باشد.

تب

تربچه در کاهش درجه حرارت بدن و همچنین کاهش التهاب ناشی از تب موثر است.

بیماری های کلیه

تربچه به عنوان یک ضد عفونی کننده، پاک کننده و از همه مهمتر ادرار آور، برای درمان اختلالات بزرگ کلیوی موثراست. همچنین کلیه ها را از عفونت محافظت می کند.

بیماری های تنفسی

از آنجا که تربچه خاصیت ضد احتقانی دارد می توانند احتقان در دستگاه تنفسی و همچنین تحریک ناشی از آلرژی ها، عفونت و یا سرماخوردگی را کاهش دهد.

کبد و مجرای صفراوی

تربچه به تنظیم جریان و تولید بیلی روبین و املاح صفراوی، اسیدها و آنزیم ها کمک می کند. همچنین حاوی آنزیم هایی مانند ( استراز، آمیلاز، دیاستاز و میروسیناز ) است که به حذف هر گونه بیلی روبین اضافی از جریان خون کمک می کند. همچنین خوردن آن به طور منظم می تواند شما را از زخم و عفونت محافظت می کند.

خواص دیگر

تربچه همچنین می تواند به عنوان یک ( تنظیم کننده سوخت و ساز بدن، ملین، خوشبو کننده تنفس و اشتها آور ) کمک کند. مصرف عادی نیز می تواند گردش خون و همچنین در درمان سوء هاضمه ، سنگ صفرا، مشکلات معده، سیاه سرفه، گلو درد، چاقی، تهوع و سردرد موثر است.

توجه

زیاده روی در خوردن تربچه موجب دل پیچه شده و برای دندان و گلو مضر است.

موضوعات: خواص ومزایای تربچه
[شنبه 1394-01-15] [ 09:14:00 ب.ظ ]